Ziekte, gezondheid & veiligheid


Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je ziek wordt op een dag dat je zou gaan werken, is dat in de eerste plaats erg vervelend voor jou. Maar het is ook vervelend voor het bedrijf waar je werkt. Gelukkig zorgen we er samen voor dat het werk niet stil komt te liggen. Als je je op tijd ziek meldt, kunnen wij een andere collega inzetten die jouw werk overneemt. Omdat we op jouw inzet rekenen, is het belangrijk dat je in geval van ziekte een aantal afspraken nakomt; Bel zo snel mogelijk het bedrijf waar je werkt. Bel ons vóór 9.00 uur en geef het adres op waar je tijdens je ziekte verblijft. We zullen af en toe contact opnemen om te kijken hoe het met je gaat.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Moet ik het doorgeven als ik weer beter ben?

Ja! Dat is zelfs erg belangrijk! Als je beter bent meld je dat eveneens bij het bedrijf waar je werkt, én bij je contactpersoon van Actief Werkt!. Verder geldt nog het volgende: Wordt je tijdens je ziekmelding begeleid door Acture? Dan geef je je herstelmelding ook aan hen door, via telefoonnummer 024-890 94 70.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Wat als ik gezondheidsklachten krijg door mijn werk?

Dit zou je allereerst moeten bespreken met je contactpersoon van Actief Werkt!. We kijken dan in samenspraak met de opdrachtgever of eenvoudige aanpassingen kunnen helpen. Is dat niet het geval, dan heb je als flexcollega de mogelijkheid om te praten met de arbodienst. Dat heet een arbeidsomstandigheden-spreekuur. Daarnaast kun je - als je tenminste vier jaar in dienst bent van Actief Werkt! - kun je een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aanvragen. Dan wordt gekeken naar de gezondheidsrisico's van je werkzaamheden, en hoe de risico's beperkt kunnen worden.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Waar kan ik de verslagen van mijn bezoeken bij de bedrijfsarts terug vinden?

Nadat je de bedrijfsarts van Zorg van de Zaak bezocht hebt zal hij of zij een verslag maken met hierin o.a. adviezen over werkhervattings-/ re-integratiemogelijkheden en beperkingen waar werkgever en werknemer rekening mee moeten houden. Dit verslag kun je zelf inzien en downloaden in het portaal van Zorg van de Zaak. In de eerste uitnodigingsbrief heb je hier voor een code (dienstverbandcode) ontvangen. Deze code is 28 dagen geldig, in die tijd moet je een eigen wachtwoord hebben aangemaakt. Mocht jouw code verlopen zijn dan kun je hierover direct contact opnemen met Zorg van de Zaak.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Moet ik ongevallen, incidenten, schades en onveilige situaties melden?

Alle ongevallen, incidenten, schades en onveilige situaties moeten altijd gemeld worden. Zo kunnen we herhaling voorkomen en kunnen we de juiste zorg geven aan de betrokken flexcollega's. Hoe meld je zoiets? • Meld het ongeval, incident, schade of de onveilige situatie direct aan je leidinggevende en aan je contactpersoon bij Actief Werkt! zodat we deze situaties kunnen onderzoeken en verbeteren. Zo help je mee ongevallen te voorkomen. • Verplaats of verwijder niets dat zou kunnen helpen bij het onderzoek naar het ongeval, incident, schade of onveilige situatie. • Bijna-ongevallen of onveilige situaties kun je ook preventief melden via veiligheid@actiefwerkt.nl. De kwaliteitsmanager neemt je melding vervolgens in behandeling.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet zich verplicht verzekeren tegen ziektekosten. Je geeft aan Actief Werkt! door bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. Actief Werkt! heeft ook een collectieve zorgverzekering afgesloten voor flexcollega's. Tegen een aantrekkelijke premie kun je deelnemen. Je hebt voldoende keus voor aanvullende verzekeringspakketten. Meestal kun je alleen per 1 januari overstappen van zorgverzekeraar. Er is één uitzondering. Als je via je vorige werkgever collectief verzekerd was, en je gaat dan via Actief Werkt! werken, dan kun je ook gedurende het jaar overstappen van de ene collectieve verzekering naar de andere. Informatie collectieve zorgverzekering Actief Werkt!: VGZ, collectiviteitsnummer 87712400 • Voor overstappen online: www.vgz.nl/abu (kies dan voor Actief Werkt!) • Voor telefonisch overstappen of hulp bij je keuze, bel: 0900 - 0750

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.
Veiligheidstips en huisregels

• Je ontvangt voor werkzaamheden (vaak tegelijkertijd met je uitzendovereenkomst) een ARBO-checklist waarop de algemene en specifieke arbeidsrisico’s van jouw werkzaamheden staan vermeld. • Houd je aan de aanwijzingen en instructies van je leidinggevende. • Een werkplaats is geen speelplaats. Werken eist nu eenmaal je voortdurende aandacht op. Vaak leidt onoplettendheid tot ongevallen. Laat je daarom de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen uitleggen. • Eet, drink en rook alleen op de plaatsen waar dat mag. Bij veel bedrijven is het roken en gebruik van open vuur verboden in verband met brandgevaar. Roken is daarom alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen toegestaan! Het nuttigen van alcohol en het gebruik van verdovende middelen op het werk is verboden. Dit geldt ook voor het onder invloed zijn van alcohol of verdovende middelen op het werk. Daarnaast is het gebruik van medicijnen, die je functioneren beïnvloeden verboden. Overtreden van deze regels kan leiden tot verwijdering van het werk. • Houd je werkplek opgeruimd.

Categorie: Ziekte, gezondheid & veiligheid.